ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hochtief: Υπό εξέταση τα συμβόλαια στους αυτοκινητόδρομους λόγω του "δεν πληρώνω"

12:48 - 14 Νοε 2011 | Οικονομία
Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία εκτιμά πως η πώληση των δραστηριοτήτων της στα αεροδρόμια (και το Ελ.Βενιζέλος) θα καθυστερήσει λόγω της οικονομικής συγκυρίας.
Αυξημένα κατά 81% ήταν τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η γερμανική κατασκευαστική Hochtief στο γ'τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 98,7 εκατ. ευρώ από 54,6 εκατ. ευρώ ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθεν στα 333 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά η εταιρεία προειδοποίησε πως η χρήση ενδέχεται να είναι ζημιογόνα σε περίπτωση που δεν καταφέρει να προχωρήσει στην πώληση των συμμετοχών της στα αεροδρόμια σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε πως σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες ολοκληρωθούν φέτος τα κέρδη θα είναι ανάλογα του 2010 διαφορετικά θα καταγράψει ζημιές περίπου 100 εκατ. ευρώ.

H Hochtief συμμετέχει σε κοινοπραξία με άλλες ελληνικές και ξένες εταιρίες στην κατασκευή της Ολυμπίας Οδού και στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.
Πρόκειται για δύο από τα τέσσερα μεγάλα οδικά έργα παραχώρησης στη χώρα, η κατασκευή των οποίων έχει παγώσει καθώς οι τράπεζες ανέστειλαν τη χρηματοδότησή τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του αυξανόμενου αριθμού των ατόμων που δεν πληρώνουν διόδια.
"Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η μαζική και επίμονη άρνηση πληρωμής των διοδίων προκάλεσε μεγάλη υστέρηση στην ενίσχυση των εσόδων για τα έργα Μαλιακός-Κλειδί και Ελευσίνα-Πάτρα-Τσακώνα", σχολίασε η Hochtief.
H εταιρία είπε ότι η κοινοπραξία που κατασκευάζει τους δύο αυτοκινητοδρόμους βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να βρεθεί μια μακροπρόθεσμη λύση.ληνική κυβέρνηση για την εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 14 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.