ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάρτιση και Εργασία απασχόλησαν ΓΣΕΕ-ΣΕΒ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ

23:34 - 27 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Με κοινή πρωτοβουλία των οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΣΕΒ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ, υπεγράφη μεταξύ τους πρωτόκολλο συνεργασίας, με σκοπό την ανάληψη ευθύνης για τη συστηματική ανάλυση και καταγραφή του περιεχομένου των επαγγελμάτων που δεν είναι ρυθμισμένα στη χώρα μας καθώς και των τρόπων απόκτησης των απαιτούμενων προσόντων για την άσκησή τους.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν οι Πρόεδροι των τεσσάρων οργανώσεων, ανοίγει το δρόμο για την ανάθεση από την ελληνική Πολιτεία του συγκεκριμένου έργου σ΄ αυτές, μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες, όπως προβλέπει η ΚΥΑ 110998, ΦΕΚ 566, 8/5/2006.

Ειδικότερα, η συνεργασία αποβλέπει στην ανάπτυξη και πιστοποίηση «Επαγγελματικών Περιγραμμάτων», στο πλαίσιο της Δια βίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και αποτελεί απαραίτητο βήμα για τη λειτουργίατου Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (ΕΣΣΕΕΚΑ).

Στα πλεονεκτήματα της ανάθεσης της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, στους Κοινωνικούς Εταίρους, από την Πολιτεία συμπεριλαμβάνονται:

  • η αξιόπιστη και η σε βάθος γνώση των αναγκών της αγοράς εργασίας,
  • η δυνατότητα ποιοτικής και ταχύτατης εκτέλεσης χωρίς γραφειοκρατικές αδράνειες
  • η αποτελεσματική αξιοποίηση των αναγκαίων πόρων

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση των στόχων της πρωτοβουλίας αυτής περιλαμβάνει επίσης τη συνεργασία με φορείς του δημόσιου τομέα, όπως π.χ. το ΕΚΕΠΙΣ, ΟΕΕΚ, τη συνεισφορά και άλλων οργανώσεων, π.χ. ΕΕΤ, ΣΕΤΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, κ.λπ., καθώς και την συνεργασία με επιστημονικούς ή επαγγελματικούς φορείς που η συμβολή τους στην αποτύπωση κλαδικών επαγγελματικών συνθηκών κρίνεται απαραίτητη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.