ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Φρανκφούρτη η συνέχεια των διαπραγματεύσεων για το "κούρεμα" - Επαφές Χριστοδούλου με Dallara

09:15 - 17 Νοε 2011 | Οικονομία
Στη Φραγκφούρτη αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ιδιώτες πιστωτές της χώρας για την απομείωση κατά 50%της αξίας των ομολόγων που κατέχουν σύμφωνα με τη συμφωνία του Συμβουλίου Κορυφής τη 26ης Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής του Οργανισμου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους του ελληνικου δημοσίου κ. Πέτρος Χριστοδουλου αναμένεται να έχει επαφές με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF) κ. Τσάρλς Νταλάρα και με εκπροσώπους των ξένων τραπεζών που κατέχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ενώ στις συναντήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Χθές στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο κ. Τσάρλς Νταλάρα που ήρθε στην Αθήνα, ως εκπρόσωπος των ξένων ιδιωτών πιστωτών της χώρας, μετέφερε προτάσεις των τελευταίων που περιλαμβάνουν ευνοικότερους όρους για τις τράπεζες που θα δεχθούν να συμμετάσχουν στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ειδικότερα το αίτημα των τραπεζών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν γίνεται αποδεκτό, είναι να υπάρξει υψηλότερο επιτόκιο για τα ομόλογα που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα των οποίων η αξία θα μειωθεί. Παράλληλα η πλευρά των τραπεζιτών ζητά μεγαλύτερες εγγυήσεις για τα ομόλογα αυτά. Αύριο αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση στη Φραγκφούρτη μεταξύ του IIF και της Τρόικας για το θέμα αυτό.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:10 - 17 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.