ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προαναγγέλει υποβαθμίσεις στην ΕΕ η S&P - Ζητά συμβιβαστική λύση από ΕΚΤ και κυβερνήσεις

14:16 - 23 Νοε 2011 | Οικονομία
Επικείμενες υποβαθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια προμηνύει η αυστηρή προειδοποίηση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης S&P, τη στιγμή που τα ιταλικά, τα ισπανικά και τα γαλλικά spreads έχουν "ξεφύγει" από τον έλεγχο. Ο οίκος ζητά την παρέμβαση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, απευθύνοντας έκκληση στην ΕΚΤ αλλά και στις ευρωπαικές κυβερνήσεις να βρουν τη μέση οδό ενάντια στην κρίση χρέους.

"Δύσκολα μπορεί να δει κανείς πως θα αποφευχθεί η ύφεση στην ευρωζώνη το 2012 εάν το κόστος του χρήματος παραμείνει σε τόσο υψηλά επίπεδα και οι τράπεζες συνεχίσουν να συρρικνώνουν τους ισολογισμούς τους", σημειώνει η Moodys. "H ύφεση ενδεχομένως να επιφέρει επιπλέον πτωτικές πιέσεις στην πιστοληπτική αξιολόγηση των μελών της ευρωζώνης", προσθέτει.

Σύμφωνα με τον οίκο, "δεδομένου ότι διακυβεύονται τόσα πολλά, θα περίμενε κανείς ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση ανάμεσα στις θέσεις των νομισματικών αρχών και των αξιωματούχων της εθνικής πολιτικής. Τα πιο επιθετικά βήματα από την ΕΚΤ στον χειρισμό της κρίσης χρέους θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από πιο εξισορροπημένες κινήσεις εκ μέρους των κυβερνήσεων".
Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 23 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.