ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά": Χρηματοδότηση 1.563 επιχειρήσεων από ΥΠΑΝ

15:15 - 31 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Τη χρηματοδότηση 1.563 επιχειρήσεων με το ποσό των 57,6 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση έργων που είχαν ενταχθεί στους δύο Κύκλους του προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά», συνολικού προϋπολογισμού 144 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Παράλληλα, έχει ήδη προκηρυχθεί το Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ», στόχος του οποίου ειναι να ενθαρρύνει την ηλεκτρονικοποίηση της λειτουργίας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, που απασχολούν 15-250 άτομα και έχουν αρχίσει τη δραστηριότητά τους πριν την 01-01-2003.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ» χρηματοδοτούνται ειδικά επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την εισαγωγή τους στη ψηφιακή οικονομία μέσω:

· της βελτίωσης της διαχείρισης της πληροφορίας και της ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής υποστήριξης ενδοεπιχειρησιακών και διεπιχειρησιακών διαδικασιών.

· της προώθησης σύγχρονων πρακτικών χρήσης πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή υπηρεσιών.

· της ενίσχυσης δικτύων συνεργατών, πελατών και προμηθευτών με σύγχρονα εργαλεία υποστήριξης ηλεκτρονικών συναλλαγών,

· της δημιουργίας και αξιοποίησης ηλεκτρονικού περιεχομένου, ως βασικού καταλύτη για την ουσιαστική εισαγωγή στην Κοινωνία της Πληροφορίας

Ο προϋπολογισμός κάθε πρότασης κυμαίνεται από 100.000 έως 800.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται σε 45 - 55% ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία γίνεται η επένδυση. Η διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι 1 έτος από την υπογραφή της σύμβασης.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.