ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

15:37 - 31 Ιουλ 2006 | Οικονομία
Νέο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη εξάρθρωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Υπ.Ε.Ε.).

Συγκεκριμένα, από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Β’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε την Παρασκευή (28-7-2006) στο λιμάνι της Θεσσαλονίκηςφορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών με πινακίδες κυκλοφορίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το οποίο είχε παραλάβει εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με δηλωμένο φορτίο γυάλινα επιτραπέζια είδη και προορισμό το Κόσσοβο μέσω του Τελωνείου Ευζώνων.

Μετά από παρακολούθηση και έλεγχο που πραγματοποίησαν υπάλληλοι των παραπάνω υπηρεσιών, στο φορτίο του εμπορευματοκιβωτίου βρέθηκαν 274.830 πακέτα τσιγάρα μάρκας MIRAMAR και 297 χαρτοκιβώτια κούπες για καφέ. Κατασχέθηκαν:

α) 274.830 πακέτα τσιγάρα

β) 22.164 τεμάχια κούπες για καφέ

γ) Ένα εμπορευματοκιβώτιο και

δ) Το φορτηγό αυτοκίνητο

Οι δασμοί και λοιποί φόροι που αναλογούν στα λαθραία τσιγάρα ανέρχονται στο ποσό των 688.704 ευρώ. Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου και εναντίον του ιδίου και των εμπλεκόμενων μεταφορικών εταιρειών σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέαμε τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.