ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για το Ελληνικό

22:07 - 05 Δεκ 2011 | Οικονομία
Την προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες - ίσως και μέσα στην εβδομάδα- το Ταµείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δηµοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Το διαγωνιστικό πλαίσιο έχει πλέον αποσαφηνιστεί και, στην πρώτη φάση του, θα έχει ως στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Όπως αναφέρουν στο «Βήμα» κυβερνητικές πηγές, είναι αρκετά γενικό καθώς ακόμη εκκρεμούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες θα διευκόλυναν τις διαδικασίες - όπως ο καθορισμός των όρων δόμησης, καθώς η περιοχή είναι εκτός σχεδίου.

Η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας θα συνοδευτεί και από μια «διαφημιστική» προώθηση αυτού του ξεχωριστού «φιλέτου» για το ελληνικό δημόσιο.

Σε δεύτερη φάση, οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να καταθέσουν τα σχέδιά τους για την αξιοποίηση του χώρου. Το ΤΑΙΠΕΔ σκοπεύει να τους δώσει αρκετό χρόνο καθώς, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι δύσκολο να βρεθεί ισχυρή χρηματοδότηση για το έργο.

Παράγοντες του Ταμείου εκτιμούν ότι το χρονικό διάστημα έως τα τέλη Μαρτίου, είναι ικανό για τη δημιουργία πιθανώς και κονσόρτσιουμ εταιρειών το οποίο θα προχωρήσει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Πάρκου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.