ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλμα του πληθωρισμού στο 3,8%

12:16 - 04 Αυγ 2006 | Οικονομία
Στο 3,8% αυξήθηκε τον Ιούλιο ο πληθωρισμός, από το 3,2% του Ιουνίου. Τον Αύγουστο, η ΕΣΥΕ εκτιμά πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα επιβραδυνθεί στο 3,6%, ενώ για το σύνολο του έτους, αναμένεται να κυμανθεί, κατά μέσο όρο, στο 3,4%

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή εμφάνισε τον Ιούλιο μείωση 0,6% έναντι μείωσης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 05–Ιουλίου 06, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 04– ουλίου 05, παρουσίασε αύξηση 3,5%, έναντι αυξήσεως 3,2% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση φταίει για την αύξηση του πληθωρισμού

Έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική άσκησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη για την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων, στην κυβέρνηση.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος και ο συντονιστής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του Κινήματος Χρήστος Πρωτόπαπας, επισημαίνουν ότι, παρά τις αυξήσεις στα καύσιμα, ο Ευρωπαϊκός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή παραμένει περίπου σταθερός, ενώ στην Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς από μήνα σε μήνα.

"Ας μην αναζητά η κυβέρνηση, λοιπόν, τον υπεύθυνο στα καρπούζια και στα ραπανάκια. Ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση είναι η ίδια, με το ανατιμητικό κλίμα που δημιουργούν οι φοροεπιδρομές και οι αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, καθώς και με την ανοχή της στην διευρυμένη κερδοσκοπία στα βασικά είδη κατανάλωσης", τονίζουν οι κ.κ.Πάγκαλος και Πρωτόπαπας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.