ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα ζητούν γερμανικά συνδικάτα

14:00 - 20 Φεβ 2012 | Οικονομία
«Πρέπει η Ελλάδα να σταματήσει να ταπεινώνεται στις Συνόδους Κορυφής» ανεφέρει σε ανακοίνωση της η DGB
Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με πυριτιδαποθήκη και ταυτόχρονα αποδεικνύει την αποτυχία της διαχείρισης της κρίσης υπό την ηγεσία της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί, τονίζει σε φήφισμα συμπαράστασης η Συνομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) και επσημαίνει ότι η χώρας μας χρειάζεται ένα Σχέδιο Μάρσαλ, δηλαδή μια διευρυμένη πρωτοβουλία προώθησης επενδύσεων και σχεδίων εκσυγχρονισμού.

Το μέλος του προεδρείου της DGB Κλάους Ματέκι δήλωσε ότι «η πολιτική της σκληρής λιτότητας -κυρίως σε βάρος των εργαζόμενων και των κοινωνικά αδύναμων- δεν είναι μόνο άδικη, αλλά και οικονομικά εσφαλμένη, αφού οδηγεί σε κατάρρευση των εγχώριων αγορών και στραγγαλίζει το δυναμικό της ανάπτυξης. Η πολιτική αυτή δεν θα δημιουργήσει φορολογικά έσοδα και δεν θα τονώσει την οικονομία της χώρας».

«Μολονότι τα "όργια" λιτότητας προκαλούν βαθιά κοινωνική αναστάτωση, η Τρόϊκα –ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, προκειμένου να δώσει το πράσινο φώς για το νέο πακέτο βοήθειας, απαιτεί ακόμα πιο δραστικές περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών καθώς και απολύσεις για 150.000 δημόσιους υπαλλήλους.

Ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Η DGB πιστεύει πως πρόκειται για μια μετωπική επίθεση ενάντια στην αυτονομία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην ίδια τη Γερμανία» προσέθεσε

«Η τρόικα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της», καθώς «οι πρόσθετες περικοπές είναι απαράδεκτες και για τη χώρα και τους ανθρώπους» σημείωσε.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα Σχέδιο Μάρσαλ, μια διευρυμένη πρωτοβουλία προώθησης επενδύσεων και σχεδίων εκσυγχρονισμού», καθώς «μόνον έτσι θα μπορέσει αυτή η χώρα να βγει από την κρίση και δεν θα ταπεινώνεται πλέον στις Συναντήσεις Κορυφής για την κρίση» τόνισε.

«Πρόκειται για μια χώρα της Ευρώπης με μεγάλο πολιτισμό και δεν αξίζει στους Έλληνες τέτοια μεταχείριση. Κυρίως η Γερμανία θα έπρεπε να έχει επίγνωση της ιδιαίτερης ευθύνης που φέρει» κατέληξε.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.