ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα ζητά ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ

18:38 - 20 Φεβ 2012 | Οικονομία
Οι δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών Ολλανδίας και Βελγίου λίγο πριν προσέλθουν στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Τη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα υποστηρίζει ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών Γιαν Κεες Ντε Γιάχερ, ενώ ο Βέλγος ομόλογός του Στέβεν Βανάκερε θεωρεί ότι η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά οι εταίροι θα πρέπει να διασφαλιστούν ότι θα υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της στο μέλλον.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Ντε Γιάχερ, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα από τους πλέον επιφυλακτικούς στη λήψη συνολικής απόφασης για το «πακέτο», απέφυγε αυτή τη φορά οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα αυτό, προφανώς γιατί το κλίμα για συνολική απόφαση έχει ήδη διαμορφωθεί σε επίπεδο ευρωζώνης.

Ωστόσο, αναφέρθηκε σε επιμέρους θέματα του «πακέτου», τονίζοντας ότι υποστηρίζει τη δημιουργία του δεσμευμένου λογαριασμού για την εξυπηρέτηση του χρέος από την Ελλάδα, θέλει μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα της τρόικας για τον καλύτερο έλεγχο της εφαρμογής του προγράμματος, ενώ επισήμανε ότι το συνολικό ποσό της δημόσιας βοήθειας στο νέο πρόγραμμα δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 130 δισ. ευρώ, που αποφασίστηκαν κατ΄ αρχήν στις 26 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Βανάκερε δήλωση κατά την άφιξή του ότι η Ελλάδα έχει κάνει αυτά που της ζητήθηκαν το τελευταίο διάστημα προκειμένου να ληφθεί σήμερα η απόφαση, αλλα όπως είπε, το κρίσιμο σημείο που θα τεθεί είναι να διασφαλιστεί πως θα τηρηθούν από ελληνική πλευρά οι δεσμεύσεις. Αυτό θα γίνει μόνο με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος, κάτι που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των εταίρων προς τη χώρα, ανέφερε ο Βέλγος Υπουργός.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:41 - 20 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.