ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ικανοποιημένοι οι βενζινοπώλες από την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αγορά

18:29 - 08 Αυγ 2006 | Οικονομία
Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) για την παραπομπή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα του ελέγχου της αγοράς και εμπορίας πετρελαιοειδών.

«Είναι καιρός, επιτέλους, να δοθεί τέλος στα κερδοσκοπικά παιχνίδια όλων αυτών που έχουν παγιδεύσει την αγορά πετρελαιοειδών για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων» τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι η ενδελεχής εξεταση του κλάδου θα αναδείξει όλες τις στρεβλώσεις που προέρχονται από τους όρους των συμβάσεων αποκλειστικής συνεργασίας των εταιρειών πετρελαιοειδών προς τους πρατηριούχους και όχι μόνον.

Όσο για την απόφαση του υπουργείου να ανακοινώνονται από τις κατά τόπους νομαρχίες τα δέκα φθηνότερα πρατήρια του νομού, το σύνολο των πρατηριούχων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του γιατί, όπως αναφέρει η ΟΒΕ, η εφαρμογή αυτού του μέτρου δημιουργεί συνθήκες άνισης μεταχείρισης μεταξύ πρατηρίων, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη το διαφορετικό κόστος αγοράς των καυσίμων, τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.