ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Παπαδήμου - Παπακωνσταντίνου

16:37 - 07 Μαρ 2012 | Οικονομία
Ενέργεια και επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης
Ενεργειακά και άλλα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος με τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους διαγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες, για τους οποίους εκτιμάται ότι θα υπάρξει αξιολόγηση των εταιρειών έως το τέλος του μήνα.

Συζητήθηκαν ακόμη οι επόμενες κινήσεις του υπουργείου όσον αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, καθώς επίσης και θέματα της ΔΕΗ, για τα οποία, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη τοποθετηθεί σύμβουλοι που κάνουν αποτίμηση αναφορικά με την πώληση μονάδων, ενώ εξετάζεται να μπει και στρατηγικός επενδυτής σε δίκτυα της επιχείρησης.

Όπως αναφέρουν ακόμη πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε ότι στο τέλος του μήνα θα υπάρξει συνάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου με τους ομολόγους του της Κύπρου και του Ισραήλ, αναφορικά με το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, για τους αγωγούς.

Τη συνάντηση απασχόλησαν επίσης ζητήματα απεμπλοκής επενδύσεων, θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το πρόγραμμα «Ηλιος», καθώς επίσης και η επένδυση στο Ελληνικό.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.