ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας στο τραπέζι Κουτρουμάνη - Άντορ

18:42 - 15 Μαρ 2012 | Οικονομία
Οι προσπάθειες για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, με τον αρμόδιο για τις Κοινωνικές Υποθέσεις επίτροπο Λάζλο Άντορ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κοινοτικό επίτροπο για την κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη ύφεση και από μεγάλη αύξηση της ανεργίας, κυρίως των νέων. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα με τη συμβολή της ΕΕ προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση. Ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι ζήτησε από τον Λ. Άντορ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στη μεταφορά πόρων προς όφελος της απασχόλησης. Ειδικότερα, υποβλήθηκε το αίτημα να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις χώρες που θα επωφεληθούν από την ανακατανομή των πόρων για την απασχόληση με έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, από κοινοτικής πλευράς υπήρξε αναγνώριση των μεγάλων προσπαθειών που έχουν γίνει το τελευταίο εξάμηνο, καθώς έχει διπλασιαστεί η απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων η οποία κυμαίνεται στο 70% σήμερα και αναμένεται να φτάσει το 100% έως το τέλος του έτους.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.