ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαψεύδει το Υπ. Οικ. ότι οι σύμβουλοι του Δημοσίου στο PSI πήραν αμοιβή 74 εκατ. ευρώ

12:53 - 22 Μαρ 2012 | Οικονομία

To υπουργείο Οικονομικών έδωσε αργά την Τετάρτη διευκρινίσεις σχετικά με τις αμοιβές των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων του Δημοσίου, διαψεύδοντας δημοσίευμα ιστοστελίδας ότι αυτές διαμορφώθηκαν στα 74 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η αμοιβή του χρηματοοικονομικού συμβούλου Lazard Freres ορίζεται ως ποσοστό 0,015% επί της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που ανταλλάσσονται με ανώτατο ποσό τα 25 εκατ. ευρώ. Η αμοιβή του νομικού συμβούλου Gottlieb Stean & Hamilton έχει μέχρι σήμερα ανέλθει στα 6,52 εκατ. ευρώ, συμπλήρωσε το υπουργείο, χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν το ποσό αυτό θα αυξηθεί στο μέλλον.

 

 

"Επομένως, το σύνολο των 74 εκατομμυρίων στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα είναι απολύτως ανακριβές", ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, απαντώντας σε δημοσίευμα ιστοσελίδας. Όσον αφορά τους αντιπροσώπους ολοκλήρωσης συναλλαγής (closing agents), αυτοί έλαβαν 4 εκατ. ευρώ, είπε το υπουργείο, χωρίς να τους κατονομάζει. Ο ΟΔΔΗΧ είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι η Deutsche Bank και η HSBC ορίζονται ως αντιπρόσωποι ολοκλήρωσης συναλλαγής.

 

 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων (PSI) υπό το ελληνικό δίκαιο με την οποία μειώνεται το χρέος της χώρας κατά 100 δις ευρώ. Οι κάτοχοι ομολόγων ονομαστικής αξίας 197 δις ευρώ συμμετείχαν εθελοντικά ή υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν στο κούρεμα μέσω των ρητρών συλλογικής δράσης. Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την συμμετοχή στο PSI των κατόχων ομολόγων υπό αλλοδαπό δίκαιο, η ονομαστική αξία των οποίων ανέρχεται στα 9 δις ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.