ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρύπα 7,6 δισ. ευρώ από ανείσπρακτα φορολογικά πρόστιμα

10:03 - 11 Απρ 2012 | Οικονομία
Τρύπα 7,6 δισ. ευρώ από ανείσπρακτα φορολογικά πρόστιμα
Από το 8,2 δισ. ευρώ των φορολογικών προστίμων που έχουν επιδικασθεί μόλις 615,2 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί, δηλαδή έχει ανακτηθεί το 7,48% του συνόλου.

Τη στιγμή που η Τρόικα "ράβει κουστούμι" για μέτρα πάνω από 11 δισ. ευρώ από τον προσεχή Ιούνιο, ίλιγγο προκαλεί το ύψος των προστίμων που έχουν βεβαιωθεί, έχουν επιδικαστεί, αλλά παραμένουν στα "χαρτιά"! Παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για fast track φορολογικές δίκες και τις θεαματικές κίνησεις με συλλήψεις μεγαλοφειλετών του Δημοσίου το τελικό αποτέλεσμα είναι...μία τρύπα στο νερό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

 

Από το 8,2 δισ. ευρώ των φορολογικών προστίμων που έχουν επιδικασθεί μόλις 615,2 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί, δηλαδή έχει ανακτηθεί το 7,48% του συνόλου. Ανείσπρακτα προκύπτει δηλαδή ότι παραμένουν πρόστιμα 7,6 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν επιδικαστεί υπέρ του Δημοσίου.

 

Η τρόικα έχει θέσει ως στόχο να εισπραχθούν μέχρι το τέλος του έτους 2 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές , ενώ άλλα 3 δισ. ευρώ προβλέπονται από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

Περισσότερες από 170.000 φορολογικές δίκες παραμένουν σε εκκρεμότητα, στις 140.000 εκ των οποίων δεν έχει οριστεί ούτε καν ημερομηνία εκδίκασής τους. Ο στόχος βέβαια που έχει τεθεί είναι να εκδικαστεί τουλάχιστον το 50% των παραπάνω υποθέσεων μέχρι τον προσεχή Ιούνιο,στόχος που μοιάζει με τα σημερινά δεδομένα σχεδόν ανέφικτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.