ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμα κινδύνου από την Περιφέρεια Αττικής για τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

20:27 - 12 Απρ 2012 | Οικονομία
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τα έτη 2012-2015 κρούει η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από επιστολή του υφ. Ανάπτυξης Θ. Μωραϊτη, με την οποία γνωστοποιείται έγκριση 73,4 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Αττικής για το έτος 2012 χωρίς να γίνεται λόγος για δέσμευση κατανομής των πιστώσεων για τα επόμενα έτη, όπως επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίσθηκε με τον προϋπολογισμό στην Βουλή.

Κι όλα αυτά, παρά το ότι η Περιφέρεια Αττικής με επιστολή της προς το υπουργείο Ανάπτυξης, ζητά το σύνολο των εγκεκριμένων πιστώσεων για τα έτη 2012-2015, που ανέρχεται σε 305 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνει η Περιφέρεια Αττικής, το ποσό των 305 εκατ. ευρώ είναι απαραίτητο προκειμένου η Περιφέρεια να ασκήσει αποτελεσματικά τις αρμοδιότητές της και να υλοποιήσει το σύνολο των έργων που έχουν μεταφερθεί σε αυτήν από το υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Αττικής, επισημαίνει ότι "όταν δεν υπάρχει έγκαιρη πρόβλεψη, χρονοδιάγραμμα και μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός είναι αδύνατον να παραχθεί ουσιαστικό έργο. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να στερούν από την Περιφέρεια Αττικής εθνικούς πόρους, όταν μάλιστα υπάρχει προφανής αδυναμία των υπουργείων να τους απορροφήσουν".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.