ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτροπές Σαχινίδη για συγχωνεύσεις τραπεζών

19:16 - 25 Απρ 2012 | Οικονομία
Προτροπές Σαχινίδη για συγχωνεύσεις τραπεζών
Μέσο επιτάχυνσης για την ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος χαρακτήρισε την προοπτική συγχωνεύσεων ο υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης.

Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για πιθανές συγχωνεύσεις στον εγχώριο τραπεζικό χάρτη, δήλωσε "οι συγχωνεύσεις αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέσο για την επιτάχυνση της ανάκαμψης του κλάδου".
Σε ερώτηση σχετική για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο κ. Σαχινίδης επισήμανε χαρακτηριστικά "το ελληνικό πρόγραμμα προβλέπει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών έως 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Τη δεδομένη στιγμή συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την τρόικα για την οριστικοποίηση των όρων ανακεφαλαιοποίησης. Μετά την υλοποίηση αυτών των σχεδίων, οι τράπεζες θα είναι πιο ισχυρές και σε θέση να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία".
Ο υπουργός οικονομικών, στην ίδια συνέντευξη, τοποθέτησε στο 4,7% την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2012, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της τρόικα και επισημαίνοντας παράλληλα το στόχο για επιστροφή της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του 2013.
Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, δήλωσε ο κ. Σαχινίδης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως πρωθυπουργός στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου θα πρέπει να είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός.
"Το εκλογικό σώμα είναι εκείνο που θα καθορίσει τη σύνθεση και τη δομή της επόμενης κυβέρνησης, μέσω της ψήφου του. Κατά τη γνώμη μου ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να είναι εκλεγμένος πολιτικός", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης.
Παράλληλα, στη συνέντευξή του στη WSJ ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε τον ενδεχόμενο επανακαθορισμού και αναπροσαρμογής στο μέλλον του ελληνικού προγράμματος, με στόχο την επίτευξη του στόχου για επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Σε σχετική ερώτηση για τη φύση των νέων μέτρων τον ερχόμενο Ιούνιο, ο υπουργός σημείωσε πως θα εστιάσουν σε μέτρα με "το μικρότερο αντίκτυπο στην οικονομία και το εισόδημα των πολιτών, αλλά και σε μέτρα βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας του δημόσιου τομέα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.