ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών θα βάζει το Δημόσιο!

11:17 - 26 Απρ 2012 | Οικονομία
Χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών θα βάζει το Δημόσιο!
Κλείνει την πόρτα για την αποζημίωση μικρομολογιούχων ο υπ.Οικονομικών Φ.Σαχινίδης. Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κράτος θα παρακρατεί τις οφειλές στο δημόσιο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα Φίλιππος Σαχινίδης.Τόνισε ότι στόχος δεν είναι ο πανικός, αλλά πρέπει να τηρούνται οι υποχρεώσεις προς το κράτος.

 

"Εμείς δεν επιβραβεύουμε όσους έβγαλαν τα λεφτά τους έξω"

 

Αναφερόμενος στις τράπεζες, είπε «δε θέλουμε τα λεφτά που βρίσκονται στις τράπεζες να προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες» αλλά ούτε να επιβραβεύσουν αυτούς που «έσπευσαν» να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, όταν η χώρα είχε ανάγκη, αφήνοντας "αιχμές" για την αμνηστία που υπόσχεται η ΝΔ για την επιστροφή κεφαλαιών στις τράπεζες.

 

"Όχι" σε νέες περικοπές σε χαμηλόμισθους- χαμηλοσυνταξιούχους

 

Σχολιάζοντας τα 11,5 δισ. σε επιπλέον μέτρα που ζητά η τρόικα, ο κ. Σαχινίδης είπε ότι δεν θα προκρίνουν περικοπές που θίγουν τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν είναι όλα στο τραπέζι».

 

"Δεν μπορούμε να αποζημιώσουμε τους μικρομολογιούχους"

 

Για τους έλληνες μικροομολογιούχους, ο κ. Σαχινίδης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μην υπάρξει διαφορετική μεταχείριση των ελλήνων ομολογιούχων από τους ξένους.

 

Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, είπε ότι την αποκλείει η ίδια η ΝΔ. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θέλει να βγει πρώτο κόμμα και επιθυμεί τη συνεργασία με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν δεν είχε αναφέρει τη στάση πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ θα μπορούσαν να συζητήσουν μαζί του.

 

Επίθεση στις ακραίες δυνάμεις

 

Παράλληλα, επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι «με κανένα τρόπο δε νομιμοποιούνται οπαδοί του φασισμού και του ναζισμού να έχουν λόγο στο ελληνικό κοινοβούλιο». Για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, είπε ότι ανήκει στις «ακραίες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην καταστροφή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.