ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eταιρεία θέλει να βγει από το Χ.Α. και δεν την αφήνουν!

01:24 - 02 Μαϊ 2012 | Οικονομία
Eταιρεία θέλει να βγει από το Χ.Α. και δεν την αφήνουν!
Τον... Οκτώβριο οι οριστικές αποφάσεις για τις προς διαγραφή εταιρείες

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τις προς διαγραφή εισηγμένες. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στον Μάιο αναμένεται να εξετάσει το Χ.Α. την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εισηγμένες και εν συνεχεία μετά από μία δεύτερη περίοδο χάριτος άλλων έξι μηνών και πιθανότατα μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ληφθεί η σχετική απόφαση περί αποχώρησης, εξηγούν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του Χ.Α.

 

Η Τρία Άλφα που είναι μία από τις εταιρείες αυτές έλαβε απόφαση στη γενική της συνέλευση στις 30 Μαρτίου να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 2,24 εκατ. ευρώ με την έκδοση 13 νέων μετοχών για κάθε δέκα παλιές στα 2,83 ευρώ.

 

Η Ελφίκο σε ενημέρωσή της προς το Χ.Α. αναφέρει ότι ήδη από το τέλος του 2009 έχει μειώσει δραστικά το προσωπικό και η παραγωγή έχει περιοριστεί σε συγκεκριμένες μόνο επεξεργασίες που κρίνονται συμφέρουσες με αποτέλεσμα, κατά την εξεταζόμενη χρήση καθώς και για την χρήση που έκλεισε με 31.12.2010, να περιορίσει τις λειτουργικές ζημίες.

 

Στο παρόν μεταβατικό στάδιο και για την εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας η εταιρεία προβαίνει σε πώληση του πλεονάζοντος, μετά τον περιορισμό της παραγωγής, μηχανολογικού εξοπλισμού. Επίσης επιδιώκεται η, με κάθε πρόσφορο τρόπο, αξιοποίηση των σημαντικών ακινήτων που διαθέτει η εταιρεία.

 

Οι Ευρωσυμμετοχές αναφέρουν ότι τα συνολικά έσοδα της εταιρείας την περίοδο 1/1-31/12/2011 διαμορφώνονται σε επίπεδο μικρότερο των δύο εκατομμυρίων και σύμφωνα με την παρ β του άρθρου 3.1.2.5 του Κανονισμού του ΧΑ προβλέπονται τα κάτωθι: «Εφόσον κατά την ετήσια τακτική αναθεώρηση του Χ.Α. διαπιστωθεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον παρόντα Κανονισμό, ότι τα ετήσια συνολικά έσοδα του εκδότη παραμένουν μικρότερα των δύο εκατομμυρίων (2.000.000) ευρώ, οι κινητές αξίες του εκδότη διαγράφονται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 46 του ν. 3606/2007 και 2.6.12 και 2.6.14 του Κανονισμού». Σα να λέει δηλαδή βγάλτε μας...

 

Στ.Κ.Χαρίτος


[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.