ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ για ΕΥΔΑΠ: Δεν θα πουληθούν περιουσιακά στοιχεία - Μόνο τα δικαιώματα διαχείρισης

18:37 - 09 Μαϊ 2012 | Οικονομία
"Η αποκρατικοποίηση της εταιρείας δεν αφορά σε πώληση παγίων περιουσιακών στοιχείων", αναφέρει σε ανακοίνωση του σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "όπως συμβαίνει διεθνώς και με άλλες αντίστοιχες εταιρείες διαχείρισης υδάτινων πόρων, η ΕΥΔΑΠ δεν αποτελεί ιδιοκτήτη των δικτύων αλλά παραχωρησιούχο, δηλαδή είναι ο διαχειριστής του δικτύου κατ’ ανάθεση από την Ελληνική Δημοκρατία, με εντολή διαχείρισης η οποία εκπνέει σε σύντομο χρονικό διάστημα (2019).
Η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία προβλέπεται από τη δεύτερη δανειακή σύμβαση της χώρας που υπερψηφίσθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφορά στην ανάθεση -κατόπιν διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού - της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, στον φορέα εκείνον που θα προσφέρει μεγαλύτερο τίμημα στο Ελληνικό Δημόσιο, θα μεταφέρει καλύτερη τεχνογνωσία και θα εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα υπηρεσιών στον ελληνικό λαό.
Το ΤΑΙΠΕΔ αποφασίζει, χωρίς αμφιβολία, με μοναδικό γνώμονα το συνολικό συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου και οι αποφάσεις του ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο (ν.3809/2011) του ΤΑΙΠΕΔ, οι αποκρατικοποιήσεις εκτελούνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και όχι με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων. Προφανώς η εποπτεία των υδάτινων πόρων παραμένει ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.