ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είδαν και τι άκουσαν οι εισηγμένοι από το rοadshow της Cheuvreux και της ESN στο Λονδίνο

00:30 - 24 Μαϊ 2012 | Οικονομία
Τι είδαν και τι άκουσαν οι εισηγμένοι από το rοadshow της Cheuvreux και της ESN στο Λονδίνο
Kι όμως, οι ξένοι ενδιαφέρονται ακόμα για το Χ.Α.

Παρά το κύμα ρευστοποιήσεων στο Χρηματιστήριο, παρά τη φωτιά που έχει πάρει το ταμπλό στο οποίο καίγονται μαζί με τα ξερά και τα χλωρά, υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για την αγορά και αν αρθεί η πολιτική αβεβαιότητα, είναι θέμα χρόνου να δούμε διαφορετική αντιμετώπιση εκ μέρους των ξένων.

 

Με την αίσθηση αυτή επέστρεψαν στην Αθήνα από το Λονδίνο τα στελέχη των τριών εισηγμένων που έχουν ξεχωρίσει οι ξένοι διαχειριστές από το ταμπλό, δηλαδή από την Motor Oil, τα Folli Follie και τον Μυτιληναίο (σ.σ. είχε προσκληθεί και ο ΟΠΑΠ, αλλά δεν συμμετείχε, σύμφωνα με όσα λένε οι πληροφορίες) και συμμετείχαν σε δύο διαδοχικά roadshows για τις εταιρείες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην Ευρώπη. Πρόκειται για τα roadshows της Chevreux και του ESN, που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στη βρετανική πρωτεύουσα.

 

 

Ενδιαφέρον για Χ.Α.

 

Το κλίμα που μετέφεραν οι εκπρόσωποι των εισηγμένων ήταν η ανησυχία που διακατέχει τους ξένους διαχειριστές για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και βεβαίως το διακύβευμα που δεν είναι άλλο από την παραμονή της χώρας στο ευρώ ή έξοδός της από το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα. Το plan b των ξένων είναιη στροφή σε μετοχές που εκπροσωπουν δυναμικές εταιρείες με έντονα εξαγωγικά χαρακτηριστικά και business στο εξωτερικό.

 

Μάλιστα, εγχώριοι χρηματιστηριακοί παράγοντες καλούν τους επενδυτές να κοιτάζουν τους ισολογισμούς εταιρειών που οι δουλειές τους στο εξωτερικό αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% του συνολικού τους τζίρου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς είναι ότι μπροστά στο τσουνάμι των ρευστοποιήσεων τα αμερικανικά funds εμφανίζονται πιο ψύχραιμα κυρίως λόγω της απόστασης που τα χωρίζει από τα τεκταινόμενα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

 

 

Στ.Κ.Χαρίτος

 

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.