ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κύπρος δεν αποκλείει να απευθυνθεί στην τρόικα... - Βοήθεια για το χρέος της ζήτησε η Καταλονία

13:59 - 25 Μαϊ 2012 | Οικονομία
Η Κύπρος δεν αποκλείει να απευθυνθεί στην τρόικα... - Βοήθεια για το χρέος της ζήτησε η Καταλονία
Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Μεγαλονήσου κ. Πανίκος Δημητριάδης

Η Κύπρος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει να υπαχθεί  σε πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ, εφόσον αυτό θα ήταν προς όφελος της οικονομίας της, είπε την  Παρασκευή ο νέος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης.  "Ότι και να γίνει πρέπει να είναι για το καλό της οικονομίας, για το καλό του τραπεζικού  συστήματος", είπε ο Δημητριάδης σε δημοσιογράφους. Η Κύπρος, με μεγάλη έκθεση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έλαβε από τη Ρωσία διακρατικό  δάνειο στήριξης ύψους 2,5 δις ευρώ στα τέλη του 2011.


Δοκιμάζει τις αντοχές της Ισπανίας η Καταλονία

Κρατική στήριξη, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, ζήτησε η ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας, ανεβάζοντας στο "κόκκινο" τις ανησυχίες για τις αντοχές της ισπανικής οικονομίας.

Η Καταλονία μαζί με τη Βαλένθια αποτελούν τις δύο πιο υπερχρεωμένες περιφέρειες της Ισπανίας, με το χρέος τους να αντιστοιχεί στο 60% του συνόλου του χρέους των ισπανικών περιφερειών.

Και οι δύο περιφέρειες έχουν χρηματοδοτικές ανάγκες που ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ κατά το τρέχον τρίμηνο. Για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, οι χρηματοδοτικές ανάγκες των περιφερειών αυτών ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:28 - 25 Μαϊ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.