ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 4 Ιουνίου τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Ποσειδώνια»

18:16 - 31 Μαϊ 2012 | Οικονομία
Το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών του κόσμου, αναμένεται να συγκεντρώσει η έκθεση «Ποσειδώνια», που εγκαινιάζεται στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο metropolitan expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα.

«Περίπου 1800 εκθέτες, από 87 χώρες, αναδεικνύουν ένα πράγμα, την εκτίμηση για το αυθεντικό επίτευγμα των Ελλήνων, της ελληνικής ναυτιλίας, που στην παρούσα στιγμή είναι πέρα από όλα και μια αχτίδα της πεμπτουσίας για το μέλλον της πατρίδας μας» δήλωσε σε σύντομο χαιρετισμό του, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Πρόσθεσε ότι τα «Ποσειδώνια 2012» για μια ακόμη φορά, θα αποδειχθούν η σημαντικότερη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των «Ποσειδωνίων», εφοπλιστής Γιάννη Λύρας, δήλωσε ότι παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που περνάει η χώρα μας, τα «ποσειδώνια» φέτος είναι η πιο σημαντική εορτή της ναυτιλιακής δραστηριότητας που έγινε ποτέ. Αναφερόμενος στην επιτυχία της έκθεσης, το χαρακτήρισε ως ένα επίτευγμα ακραιφνούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας από ναυτιλιακές επιχειρήσεις που δεν έχουν υποστήριξη από κανέναν, ούτε όταν ετοιμάζονται και πρόσθεσε ότι είναι ένα μοντέλο επιχειρηματικό, που αξίζει κανείς να το κοιτάξει καλύτερα.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης Θάνος Πάλλης, τόνισε ότι εξωστρεφείς δραστηριότητες σε μια περίοδο κρίσης που πρέπει να ξεπεράσουμε με οικονομικές πρωτοβουλίες, η ναυτιλία μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση μαζί με τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Γιώργος Γράτσος χαρακτήρισε τα «ποσειδώνια» ένα σπουδαίο γεγονός για τη χώρα και αναφέρθηκε στα μεγάλη οφέλη του συνεδριακού τουρισμού, που θα μπορούσε να απολαύσει η εθνική μας οικονομία. Τόνισε ότι το κράτος θα πρέπει να κοιτάξει να αγκαλιάσει την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς το μέλλον είναι στην εξωστρέφεια και οτιδήποτε άλλο πρόσθεσε είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του για τη μεγάλη προσφορά της ναυτιλίας στην πατρίδα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το ανώτερο στέλεχος της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές στις 17 Ιουνίου να είναι ο υπουργός Εμπορικής ναυτιλίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά χαρακτήρισε δραματικό ολίσθημα για τη χώρα, στην οποία η ναυτιλία της, είναι η κορυφαία δύναμη στον κόσμο να καταργεί το υπουργείο της και εκτίμησε ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας που θα προκύψει, σε μια από τις πρώτες του ενέργειές του να είναι στο υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας στον Πειραιά, η σύγκληση σύσκεψης φορέων της ναυτιλίας, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις της Ελλάδας.

Χαρακτήρισε την έκθεση «Ποσειδώνια» κορυφαίο θεσμό στη ναυτιλία και εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να επιστρέψουν στον Πειραιά στο φυσικό τους χώρο.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια, με αντικείμενο την ναυτιλία και τις προοπτικές της.

Θα συμμετέχουν 1.800 εκθέτες από όλο τον κόσμο, ενώ η Κίνα συμμετέχει με 280 περίπτερα που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των υπηρεσιών προς τη ναυτιλία.

Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν περισσότερα από 17.000 άτομα από 87 χώρες.

Αύριο σε συνεργασία των διοργανωτών της έκθεσης «Ποσειδώνια» και του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης στο Μικρολίμανο διοργανώνεται ιστιοπλοϊκός αγώνας με τη συμμετοχή 50 εταιρειών και οργανισμών της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.