ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ernst&Young: Από την Κένυα ο επιχειρηματίας της χρονιάς

16:23 - 14 Ιουν 2012 | Οικονομία
Το βραβείο «Παγκόσμιος Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2012 απονεμήθηκε από την Ernst & Young στον Δρ. James Mwangi, διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό διευθυντή της Equity Bank Limited στην Κένυα, σε μια εντυπωσιακή τελετή στην αίθουσα Salle des Etoiles στο Μόντε Κάρλο. Ο Δρ. James Mwangi επιλέχθηκε μεταξύ 59 φιναλίστ από 51 χώρες που διεκδικούσαν τον τίτλο και οι οποίοι είχαν ήδη εκλεγεί ως «Επιχειρηματίες της Χρονιάς» από την Ernst & Young στην χώρα τους.

 

Ο Δρ.James Mwangi θεωρείται υπεύθυνος για την «μετάλλαξη» της Equity Bank από ένα ασήμαντο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε μία εισηγμένη εμπορική τράπεζα. Επίσης, έχει θεσπίσει στην τράπεζα το στρατηγικό στόχο να αλλάξει τη ζωή και τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο προσφέροντάς τους πρόσβαση σε σύγχρονες, ολοκληρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες οι οποίες μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες.

Η τράπεζα, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό πελατών και η μεγαλύτερη με πλειοψηφική Αφρικανική συμμετοχή στην Ανατολική και Κεντρική Αφρική, δραστηριοποιείται περιφερειακά και στην Ουγκάντα, το Νότιο Σουδάν, τη Ρουάντα και την Τανζανία. Οι πάνω, από 7 εκατομμύρια τραπεζικοί της λογαριασμοί, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των λογαριασμών στην Κένυα. Μέσω του προγράμματος στρατηγικής κεφαλαιοποίησης, η Equity Bank κατάφερε να προσελκύσει την μεγαλύτερη ενιαία εισφορά κεφαλαίου στην ιστορία της Ανατολικής και Κεντρικής Αφρικής (Η.Π.Α. $ 180 εκατ.) από την Helios EB. Κατά τα οικονομικά έτη 2009 και 2010, ο κύκλος εργασιών της τράπεζας αυξήθηκε κατά 32% ενώ το ενεργητικό της κατά 42%. Το 2012 οι Financial Times συμπεριέλαβαν τον Δρ.James Mwangi στους 50 κορυφαίους ηγέτες επιχειρήσεων των αναδυόμενων οικονομιών.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ernst & Young Ελλάδος κ.Παναγιώτης Παπάζογλου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η οργάνωση για 26η συνεχή χρονιά της απονομής του βραβείου για τον «Παγκόσμιο Επιχειρηματία της χρονιάς» αποδεικνύει τη σημασία που προσδίδει η Ernst &

 

Young στη συμβολή των επιχειρήσεων στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών, παγκοσμίως, ακόμη και εν μέσω της κρίσης. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε, από τον Έλληνα «Επιχειρηματία της χρονιάς 2011» κ.Σπύρο Θεοδωρόπουλο της «Chipita» ο οποίος «συναγωνίστηκε» με επιχειρηματίες διεθνών «κολοσσών» όπως οι Benetton, LinkedIn, Angry Birds κ.α. από 51 χώρες παγκοσμίως, αποδεικνύοντας και εκτός συνόρων, την ικανότητα και δυναμική της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματίες, τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα για την τόνωση της καινοτομίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ευημερία τόσο σε περιόδους ανάπτυξης όσο και εποχές δυσχερών οικονομικών συνθηκών. Το παράδειγμα του James είναι η επιτομή του οράματος και της αποφασιστικότητας που διακρίνουν τους επιχειρηματίες και άξια κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Επιχειρηματία 2012 της Ernst & Young».

 

Ο κ.Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Chipita, δήλωσε: «Η ανακήρυξή μου σε «Επιχειρηματία της χρονιάς» για το 2011, από την Ernst & Young Ελλάδος, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα και μου προκαλεί συναισθήματα χαράς. Αυτό δε, διότι η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε ήταν άψογη και αντάξια της σοβαρότητας του οργανισμού της Ernst & Young. Η εμπειρία της συμμετοχής μου στη διαδικασία της ανάδειξης του «Παγκόσμιου Επιχειρηματία της χρονιάς» για το 2012 ήταν πραγματικά μοναδική και με έκανε να νοιώσω ότι με κατατάσσει σε ένα club πραγματικά ξεχωριστών ως προς την δημιουργικότητα ανθρώπων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.