ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοβούνται ελληνικό ατύχημα οι G20

12:58 - 15 Ιουν 2012 | Οικονομία
Οι κεντρικές τράπεζες των μεγαλύτερων οικονομιών είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση για να σταθεροποιήσουν τις αγορές σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα προκαλέσει καταιγίδα ή πανικό στις χρηματαγορές.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει το τραπεζικό της σύστημα με ρευστό, καθώς η  κρίση στην ευρωζώνη επισκιάζει την οικονομία της χώρας.

Αξιωματούχοι των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών (G20), που συναντώνται στο Μεξικό την  επόμενη εβδομάδα, είπαν ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση για  σταθεροποίηση των χρηματαγορών -- εάν χρειαστεί -- παρέχοντας ρευστότητα.
Ο Καναδάς είναι "έτοιμος να δράσει" εάν η κατάσταση χειροτερεύσει ή υπάρξει  "εξωτερικό σοκ", είπε ο Andrew MacDougall, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Stephen  Harper.

 

Στην Ευρώπη, οι αρχές έχουν επίσης καταρτίσει σχέδια αντιμετώπισης τυχόν  αναταραχών εάν οι Έλληνες αποσύρουν μαζικά τις καταθέσεις τους σε περίπτωση  συντριπτικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
"Οι κεντρικές τράπεζες προετοιμάζονται για συντονισμένη δράση, ώστε να παράσχουν  ρευστότητα", δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του G20 με γνώση των συζητήσεων. 
Ανάλογα με τη σοβαρότητα των αναταραχών, μια έκτακτη συνάντηση των υπουργών των  επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών (G7) θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ή την  Τρίτη στο πλαίσιο της συνόδου του G20 στο Los Cabos.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:05 - 15 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.