ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετοιμάζεται πακέτο 130 δισ. για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη

17:21 - 22 Ιουν 2012 | Οικονομία
Ετοιμάζεται πακέτο 130 δισ. για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη
...υπο την προϋπόθεση της δημοσιονομικής πειθαρχίας...

Μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης ύψους 130 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ της ευρωζώνης αποφάσισαν να λάβουν οι τέσσερις ηγέτες της ευρωζώνης κατά τη σημερινή μίνι σύνοδο τους.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Monti, η ανάπτυξη είναι ο μόνος δρόμος για την ανάκαμψη της ευρωζώνης, υπό την προϋπόθεση όμως να συνοδεύεται με δημοσιονομική πειθαρχία. Αυτά δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με την γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande και τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy.

Οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν πως δεν αρκεί η δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς ανάπτυξη ή θέσεις εργασίας. Ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν επαρκεί για ανάπτυξη και σταθερότητα, συναινούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.
"Πρέπει να αγωνιστούμε για το ευρώ", τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.
Η ΕΕ έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα για τη στήριξη της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, M. Monti, παραδεχόμενος ωστόσο πως τα βήματα αυτά δεν αρκούν, καθώς χρειάζονται περισσότερα.
Η σύσκεψη στη Ρώμη είχε στόχο να καταστήσει πιο αποτελεσματική τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας, πρόσθεσε.
Η Σύνοδος Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας πρέπει να λάβει μέτρα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ευρωζώνη, τόνισε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος F. Hollande. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα εργαστούν άμεσα οι Ευρωπαίοι για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 22 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.