ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εταιρείες υπενθύμισης ανεξόφλητων λογαριασμών προσλαμβάνει η ΔΕΗ!

14:02 - 26 Ιουν 2012 | Οικονομία
Εταιρείες υπενθύμισης ανεξόφλητων λογαριασμών προσλαμβάνει η ΔΕΗ!
Εταιρείες υπενθύμισης ανεξόφλητων λογαριασμών, τις πρώην εισπρακτικές, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η ΔΕΗ για να βελτιώσει τις εισπράξεις της από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς που έχουν φτάσει στο 1,1 δις. ευρώ.

Πρόκειται για “soft call” εταιρείες υπενθύμισης ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προσληφθούν μέσω διαγωνισμού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στο περιθώριο της αναβληθείσας γενικής συνέλευσης της εταιρείας στο περιθώριο της αναβληθείσας γενικής συνέλευσης της εταιρείας

 

Αναφορικά με την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρισμού, ο επικεφαλής της ΔΕΗ, είπε ότι είναι πολύ σοβαρή, και μόνο με αυξήσεις εντός του 2012 στα τιμολόγια, της τάξης του 5%, μπορεί να συγκρατηθεί το συνεχώς διογκούμενο έλλειμμα. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η κοινωνική κατάσταση δεν επιτρέπει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ζητήσει αυξήσεις κατά τη συνάντηση που θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας Θ. Λιβιεράτο.

 

Αναχρηματοδότηση δανείων


Όσον αφορά στο θέμα της αναχρηματοδότησης δανείων της ΔΕΗ ύψους 525 εκ. ευρώ από ελληνικές τράπεζες, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις.  Παραδέχτηκε ότι συνεχίζονται οι ταμειακές δυσκολίες, όπως συμβαίνει στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, είπε οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί παρουσιάζουν πτωτική τάση στο 1,1 δισ. ευρώ (από αυτό το ποσό περίπου 400 εκατ. ευρώ αφορά λογαριασμούς που  υπερβαίνουν το εξάμηνο), προέβλεψε ωστόσο ότι αν δεν απαλλαγεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ από το τέλος ακινήτων, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί θα εκτιναχθούν και πάλι.

 

Τέλος, ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα ανεπάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στη διάρκεια του καλοκαιριού. Σημείωσε μάλιστα ότι σε αυτή την κατεύθυνση βοηθάει και η εξαιρετική κατάσταση των υδροηλεκτρικών αποθεμάτων.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.