ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρόζο: «Μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει να έχουμε καταλήξει για το δημοσιονομικό πρόγραμμα»

12:34 - 04 Ιουλ 2012 | Οικονομία
Δηλώσης στήριξης στην Κυπριακή Προεδρία από τον επικεφαλής της Κομισιόν

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η Κομισιόν θα υποβάλλει προς συζήτηση και έγκριση, στο Συμβούλιο της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια έκθεση με ενημερωμένα στοιχεία σχετικά με το υπό διαμόρφωση πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην ομιλία του μετά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ.

 

   Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ελπίδα ότι με την βοήθεια της Κυπριακής Προεδρίας, θα επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έγκριση τόσο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ, που έχει στόχο την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, όσο και την έγκριση ενός αναπτυξιακού κοινοτικού προϋπολογισμού.

 

   Ο κύριος Μπαρόζο εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι σχετικές προτάσεις της Επιτροπής και τα 70 παράλληλα ειδικά προγράμματα που θα τις συνοδεύουν θα αποτελέσουν καλή βάση για την διεξαγωγή συζητήσεων μεταξύ του Συμβουλίου, της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Στήριξη σε Κύπρο

 

Νωρίτερα, ο κύριος Μπαρόζο υποστήριξε ότι "σωστά αντιλαμβάνεται η κυπριακή προεδρία τις προκλήσεις και πολύ ορθά επιλέγει να εργασθεί για την ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, για την επιβολή φόρων στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ευρώπη και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης".

 

   Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε βέβαιος ότι η Κυπριακή Προεδρία θα επιδείξει την δέουσα αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα για την υλοποίηση εκείνων των στόχων που μπορούν να εκπληρωθούν άμεσα και ιδιαίτερα, την επίτευξη μίας συμφωνίας, μεταξύ του Συμβουλίου της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και τον κοινοτικό προϋπολογισμό για το 2013.

   Η Κομισιόν --κατέληξε-- θα υποβάλει πλήρη και ενημερωμένα οικονομικά στοιχεία, σχετικά με την πρόταση της για τη διαμόρφωση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και του προγράμματος ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

   Η συμφωνία για το πλαίσιο αυτό καθώς και η έγκριση των 70 παράπλευρων οικονομικών προγραμμάτων θα πρέπει να επιτευχθούν μέχρι το τέλος του έτους, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Μπαρόζο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.