ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρχισε η διαπραγμάτευση μεταξύ Κύπρου και Noble Energy για το φυσικό αέριο

22:01 - 04 Ιουλ 2012 | Οικονομία
Άρχισε σήμερα η επίσημη διαπραγμάτευση μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της εταιρείας Noble Energy για το θέμα της αξιοποίησης του κοιτάσματος φυσικού αερίου που βρέθηκε στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Οι συζητήσεις αφορούν τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Κύπρο και τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης στην περιοχή του Βασιλικού.

Η διαπραγμάτευση αναμένεται να διαρκέσει μερικούς μήνες επί του σχεδίου ανάπτυξης της Noble και της διασφάλισης των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, θα συζητηθούν ο χρόνος μεταφοράς του φυσικού αερίου από τη γεώτρηση, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα από τις νότιες κυπριακές ακτές στο χώρο υγροποίησης, οι εγγυήσεις για ενδεχόμενη καθυστέρηση, η κατασκευή αγωγού μεταφοράς του αερίου και το θέμα της πρόσβασης τρίτων στον αγωγό από πεδία στα οποία έχουν εντοπισθεί ή θα εντοπισθούν στο μέλλον κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Η κυπριακή ομάδα διαπραγμάτευσης αποτελείται από το διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας στο υπουργείο Εμπορίου, Σόλωνα Κασίνη, το βοηθό Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας, εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας και τον εμπειρογνώμονα σύμβουλο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τέο Κοντού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.