ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εσπευσμένα ο Μπαρόζο στην Αθήνα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό - «Δε φεύγει κανείς από το ευρώ» λέει η Bundesbank

13:11 - 24 Ιουλ 2012 | Οικονομία
Εσπευσμένα ο Μπαρόζο στην Αθήνα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό - «Δε φεύγει κανείς από το ευρώ» λέει η Bundesbank
Ενώ η τρόικα βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, την Πέμπτη έρχεται εκτάκτως στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά. Αίσθηση προκαλεί η έκθεση της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας
Ο κ. Μπαρόζο έρχεται στην Αθήνα σε μία ιδιαίτερα δύσκολησυγκυρία κι ενώ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ειδικά οι Γερμανοί έχουν... ξεφύγει με δηλώσεις τους περί χρεοκοπίας της Ελλάδος και εξόδου της χώρας μας από  το ευρώ μέχρι τον Σεπτέμβριο!  Πάντως, κάποιοι άλλοι Ευρωπαίοι, όπως η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας κυρία Μαρία Φέκτερ, φαίνεται πως βάζουν νερό στο κρασί τους.
 
«Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας το Σεπτέμβριο» σχόλιασε η Αυστριακή ΥΠΟΙΚ
 

Δεν συζητάται προς το παρόν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, είπε κ. Φέκτερ, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα πριν αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα.


  Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το εάν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, η Φέκτερ είπε πως "δεν συζητάται προς το παρόν".  "Αναμένουμε την έκθεση της τρόικας τον Σεπτέμβριο". 


   Η Φέκτερ είπε ακόμη ότι έως την έκθεση της τρόικας θα πρέπει να θεωρηθεί πως η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της έως το 2020, όπως έχει συμφωνηθεί, αρκεί να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

 

«Καμία χώρα δε θα φύγει από το ευρώ»

 

Ακόμα, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αποκλείει εμμέσως πλην σαφώς σε έκθεση της η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα της Ευρωζώνης αμετάκλητο.

 

Σε δημοσίευμα τους οι  οι Financial Times της Γερμανίας αναφέρουν ότι η έκθεση της  Bundesbank καταλήγει στο συμπέρασμα οτι «πως κανείς δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ και ότι η συνέχιση του ευρώ προϋποθέτει ότι θα πρέπει να παραμείνουν στην Ευρωζώνη όλες οι χώρες-μέλη της».

Ωστόσο, στην μελέτη αποσαφηνίζεται ότι για τη διαρκή συμμετοχή κάθε χώρας-μέλους σε μία νομισματική ένωση είναι απαραίτητες δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές  οι οποίες θα λαμβάνουν επαρκώς υπόψη τις προϋποθέσεις του κοινού νομίσματος και της ενιαίας νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 24 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.