ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δράσεις της ΕΚΤ στο επίκεντρο για τους Ευρωπαίους ηγέτες

10:59 - 20 Αυγ 2012 | Οικονομία
Οι δράσεις της ΕΚΤ στο επίκεντρο για τους Ευρωπαίους ηγέτες
Εντατικές διαβουλεύσεις θα γίνουν αυτή την εβδομάδα στην Ευρωζώνη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, με επίκεντρο τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και τη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιστρέφουν από τις διακοπές τους, ενώ εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα, όπως η στήριξη προς την Ισπανία και την Ιταλία.

Στις 22 του μηνός ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έρθει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στις 23, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα δει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι και το επόμενο διήμερο, 24 και 25 Αυγούστου, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο και με τον κ. Ολάντ στο Παρίσι.

Στο επίκεντρο των μέτρων που θα ληφθούν κατά της κρίσης είναι ο ρόλος που θα παίξει η ΕΚΤ, κυρίως σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράζει τα ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα προκειμένου να εμποδίζει τα επιτόκιά τους να ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο, που θα έχει οριστεί εκ των προτέρων.

Κρίσιμο δίμηνο

Αποφάσεις αναμένονται στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα γίνει άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και στις 14/15 του μηνός η τακτική συνεδρίαση των συμβουλίων Eurogroup/Ecofin, στην Κύπρο.

Στις 8 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Eurogroyup για την Ελλάδα, ενώ 10 ημέρες αργόιτερα, στις 18-19 Οκτωβρίου, θα γίνει η Σϋνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:07 - 20 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.