ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παγώνει» η νέα σύνθεση του ΤΑΙΠΕΔ

12:51 - 23 Αυγ 2012 | Οικονομία
«Κολλάνε» οι ιδωιτικοποιήσεις

Καθυστερήσεις αναμένεται να προκύψουν στην έγκριση του διορισμού του νέου ΔΣ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Οι διορισμού του Τάκη Αθανασόπουλου, του νέου προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και του Γιάννη Εμίρη που θα αναλάβει τα καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, πρέπει να εγκριθούν από την επιτροπή ΔΕΚΟ και μεγάλων επιχειρήσεων η οποία όμως δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί σε σώμα.

Ακόμα κι αν συγκροτηθεί η αρμόδια επιτροπή οι διορισμοί των κυρίων Αθανασόπουλου και Εμίρη θα πρέπει να εγκριθούν με πλειοψηφία 2/3 από τα μέλη της, κάτι που ενδέχεται να μην είναι εφικτό δεδομένων των συσχετισμών στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία τω 2/3, τότε ο νέος πρόεδρος του ΔΣ και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος μπορούν να διοριστούν για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η έγκριση του νέου ΔΣ θεωρείται μείζονος σημασίας, καθώς για να ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να υπάρχει διοίκηση που θα συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο. Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ  έχουν ενημερώσει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη οι οποίοι και δεσμεύθηκαν ότι θα επιληφθούν του ζητήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εάν είχε εγκριθεί το νέο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.