ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνεί με τη νέα τραπεζική Αρχή στην Ευρώπη ο Σόιμπλε

15:10 - 12 Σεπ 2012 | Οικονομία
"Καλή βάση" για την δημιουργία τραπεζικής ένωσης στην ευρωζώνη, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την πρόταση της Κομισιόν να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επίβλεψη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο Wolfgang Schaeuble προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην αποτελεσματικότητα της νέας εποπτικής αρχής και όχι στην άμεση σύστασή της.

 

"Η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της νέας εποπτικής αρχής. Από καθαρά πρακτικής πλευράς, είναι μάλλον αδύνατον να εποπτεύει η ΕΚΤ αποτελεσματικά 6.000 τράπεζες", είπε ο Schaeuble σε ανακοίνωση την Τετάρτη.

 

Ο Schaeuble επανέλαβε την άποψή του ότι η νέα εποπτική αρχή θα πρέπει να επιβλέπει μόνο τις μεγάλες, συστημικά σημαντικές τράπεζες και όχι όλες, πρόταση που έρχεται σε σύγκρουση με αυτές άλλων αξιωματούχων της ευρωζώνης.

 

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Βarroso είπε ότι σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν, η νέα κοινή τραπεζική εποπτική αρχή θα πρέπει να επιβλέπει το σύνολο των τραπεζών της ΕΕ και όχι μόνο τις μεγάλες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.