ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτακτη εισφορά σε παραγωγούς ΑΠΕ - Δάνειο 140 εκατ. ευρώ για το ΛΑΓΗΕ

16:58 - 28 Σεπ 2012 | Οικονομία
Έκτακτη εισφορά σε παραγωγούς ΑΠΕ - Δάνειο 140 εκατ. ευρώ για το ΛΑΓΗΕ
Η κυβέρνηση θα παράσχει ένεση ρευστότητας 140 εκατ. ευρώ και θα επιβάλει έκτακτη εισφορά σε παραγωγούς ΑΠΕ για να στηρίξει τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), είπε την Παρασκευή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο ΛΑΓΗΕ θα λάβει μονοετές δάνειο 140 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είπε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Η τρόικα έχει άρει τις επιφυλάξεις της για το δάνειο στον ΛΑΓΗΕ, καθώς έκρινε ότι η κατάσταση στην αγορά ενέργειας είναι κρίσιμη.

 

 "Η τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) το ενέκρινε, γιατί αντιλαμβάνεται την στόχευση των συγκεκριμένων ενεργειών, που σκοπό έχουν να μπορέσει να επιβιώσει η αγορά και να επανέλθει σε μια κανονική κατάσταση", είπε ο Παπαγεωργίου.


Παράλληλα με το δάνειο, η κυβέρνηση θα επιβάλει προσωρινή εισφορά στους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) που έχουν ήδη συμβάσεις είπε ο υφυπουργός.


"Δεν μπορώ να πω ακριβώς πού θα κυμανθεί, αλλά θα είναι σε τέτοιο επίπεδο που να επιτρέπει να λειτουργούν κανονικά και να διατηρούν ικανοποιητικές αποδόσεις", είπε ο Παπαγεωργίου. "Θα ισχύει άλλωστε για πολύ συγκεκριμένο διάστημα και όχι εσαεί για το σύνολο του υπολοίπου χρόνου για το οποίο έχουν σύμβαση", πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.