ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθηνό Ίντερνετ στους φοιτητές μέσω της δράσης «Δίοδος»

14:16 - 07 Σεπ 2006 | Οικονομία
’μεση δίοδο στο διαδίκτυο μέσω του έργου «Δίοδος» θα έχει πλέον την δυνατότητα όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα μέσω της ιστοσελίδας http://diodos.edu.gr, που ανέπτυξαν από κοινού τα υπουργεία Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για την ”Δράση Δίοδος” δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, μέσω δικτύων ADSL, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος στους φοιτητές ανά την Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στη ”Δίοδο” έχουν οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές (master και διδακτορικό) των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, καθώς και οι φοιτητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Βασικός συντελεστής της ”Δράσης Δίοδος” είναι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Το Ε.Δ.Ε.Τ. παρέχει υπηρεσίες δικτύου στην Ελληνική Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Κοινότητα συνεργάζεται δε και συνδέει μεταξύ τους όλα τα ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

Στην υλοποίηση και εφαρμογή του έργου εμπλέκονται όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ευρυζωνικής ADSL πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ο κυρίαρχος τηλεπικοινωνιακός πάροχος (ΟΤΕ), οι εναλλακτικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs).

Για το σκοπό του έργου, η Otenet, η HOL, η Altec Telecoms, το TEE, η Tellas, και η Vivodi προσφέρουν προνομιακά πακέτα σύνδεσης ADSL, με ποικιλόμορφα χαρακτηριστικά ταχύτητας, τιμής και διάρκειας σύνδεσης.

Η σύνδεση ADSL προσφέρει μόνιμη επικοινωνία με το Διαδίκτυο και υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων χωρίς πρόσθετη ογκοχρέωση ή χρονοχρέωση.

Ειδικότερα, η Δράση ”Δίοδος” στοχεύει στην ευκολότερη πρόσβαση των φοιτητών στο διαδίκτυο για την:

* παρακολούθηση ηλεκτρονικών μαθημάτων,

* ανάκτηση εκπαιδευτικού υλικού από ιστοσελίδες ελληνικών και διεθνών Πανεπιστημίων,

* πρόσβαση σε ψηφιακές βιβλιοθήκες,

* συμμετοχή σε συνεργατικές τηλεδιασκέψεις,

* δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης μαθημάτων από άλλες -σχολές, εντός και εκτός Ελλάδας,

* άμεση αναζήτηση και ανάκτηση ερευνητικών εργασιών,

* αξιοποίηση ψηφιακών περιβαλλόντων μάθησης και συμμετοχή σε εικονικά εργαστήρια και στην ιστοσελίδα http://diodos.edu.gr, παρατίθενται οι λεπτομερείς όροι καθώς και η διαδικασία υποβολής συμμετοχής στη Δράση ”Δίοδος”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.