ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DJN: Στο 3,8% η ύφεση για το ελληνικό ΑΕΠ το 2013

10:43 - 01 Οκτ 2012 | Οικονομία
Μεγαλύτερη συρρίκνωση για την ελληνική οικονομία, αναμένουν οι αναλυτές, προεξοφλώντας «μαύρο» το προσεχές μέλλον

Όπως επισημαίνει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο, η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3,8% το επόμενο έτος, όπως αναμενόταν από κάποιους οικονομολόγους του ιδιωτικού κλάδου, αναγνωρίζοντας επίσης ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις των διεθνών πιστωτών ήταν υπερβολικά αισιόδοξες.

Την Άνοιξη η Κομισιόν προέβλεπε ότι η ελληνική οικονομία θα παρέμενε στάσιμη το επόμενο έτος, υποδηλώνοντας ότι η εποχή της συρρίκνωσης είχε περάσει και ετοιμαζόταν για μια ήπια ανάκαμψη.

Ο προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει επίσης ένα μεγάλο μέρος των 13,5 δισ. ευρώ σε περικοπές δαπανών και μέτρα ενίσχυσης των εσόδων. Οι διεθνείς πιστωτές επιστρέφουν σήμερα για την επανέναρξη των συνομιλιών και συναντήσεων με Έλληνες αξιωματούχος, σχετικά με τα βήματα που χρειάζονται ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη δόση από το β΄ πακέτο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ.

«Οι περικοπές περίπου 7,8 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό για θέματα όπως οι λειτουργικές δαπάνες της κυβέρνησης», δήλωσε ένας αξιωματούχος από το κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Οι προβλέψεις για την ύφεση του επομένου έτους είναι πιο ήπια σε σχέση με τη συρρίκνωση του 7% που αναμένεται να εμφανίσει η ελληνική οικονομία το 2012, αλλά θα εντείνει τον πόνο για τη χώρα καθώς η ανεργία διαμορφώνεται σε ιστορικό υψηλό και οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων αυξήθηκαν.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.