ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Spiegel: «Η τρόικα θα εισηγηθεί 2 χρόνια παράταση για την Ελλάδα»

19:34 - 14 Οκτ 2012 | Οικονομία
Φουντώνουν οι φωνες από την Ευρώπη που «βλέπουν» επιμήκυνση για το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας

«Δύο χρόνια παράταση για το πρόγραμμα της Ελλάδας θα εισηγηθούν οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας» αναφέρει σε δημοσίευμα του το Der Spiegel.

 

Το περιοδικό αναφέρει επίσης πως εντός της τρόικας υπάρχουν «διαφορετικές απόψεις» για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα δημιουργείτο, το οποίο εκτιμάται στην περιοχή των 30 δισ. ευρώ, θα μπορούσε κατά το περιοδικό να καλυφθεί είτε με κούρεμα του ελληνικού χρέους που διακρατεί ο επίσημος τομέας -κυρίως η ΕΚΤ- είτε με ένα τρίτο πακέτο.

Το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου θεωρείται επιλογή πολιτικά αδύνατη για το Βερολίνο -αξιωματούχοι των περισσότερων κομμάτων έχουν αναφέρει κατά καιρούς πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να περάσει από τη γερμανική Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υποστηρίζει ανοικτά, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις στο Τόκιο, τη διετή επιμήκυνση -την στιγμή που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε, από το ίδιο πάνελ με την Λαγκάρντ την Παρσκευή, πως το Βερολίνο περιμένει την έκθεση της τρόικας.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.