ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βόμβες» προπανίου και υγραερίου στα μπαλκόνια

00:04 - 16 Οκτ 2012 | Οικονομία
«Βόμβες» προπανίου και υγραερίου στα μπαλκόνια
Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, αναγκάζει αρκετούς να φυλάνε στα μπαλκόνια τους φιάλες προπανίου και υδρογόνου για τη θέρμανση. Χωρίς μέτρα ασφαλείας, εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα, οι φιάλες αυτές μπορούν να μετατραπούν σε βόμβες, λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών κ. Γιάννης Μαλγουσίδης.

Ολοένα και πιο άσχημη γίνεται η  κατάσταση για τους καταναλωτές που δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα.

 

Μετά και από τι ς τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των ζητημάτων για το πετρέλαιο θέρμανσης, εντείνονται οι ανησυχίες για το κατά  πόσο θα υπάρχουν πρατήρια και σταθμοί ανεφοδιασμού  ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η αγορά.

 

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών κ. Μαλγουσίδης τόνισε στο 'R" πως, «μπορεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη να εστιάζουμε κυρίως σε ότι αφορά το πετρέλαιο κίνησης ή το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε και τι γίνεται στην επαρχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επαρχία η πλειονότητα των σπιτιών που ζητά εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, δεν πηγαίνει σε φυσικό αέριο ή σε άλλες μορφές θέρμανσης. Αυτοί οι άνθρωποι περιορίζονται στο να κρατούν φιάλες προπανίου και υγραερίου στα μπαλκόνια τους ώστε να ζεσταίνονται, κάτι το οποίο  μετατρέπει τα σπίτια τους σε ''εύφλεκτες ζώνες'' και που αποτελεί πολύ μεγάλο κίνδυνο για την ίδια την προσωπική τους ασφάλεια».

 

Ο κ. Μαγλουσίδης ανέφερε ακόμα, ότι με την εξίσωση του φόρου πετρελαίου  θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, θα χάσουν την εργασία τους πολλοί εργαζόμενοι. «Υπάρχουν 6,000 με 6,500 χιλιάδες πρατήρια που πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης. Με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, αν ισχύσει η εξίσωση του πετρελαίου κίνησης μ’ αυτό της θέρμανσης, τότε θα κλείσουν τουλάχιστον τα μισά πρατήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά πάνω από 30.000 εργαζόμενοι, με την αγορά να έχει ήδη σημειώσει πολύ μεγάλες απώλειες από την αρχή την κρίσης.»

 

Αλέξανδρος Βέλμαχος

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 16 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.