ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ λαθρέμποροι δεν πληρώνουν πρόστιμα (Εισπράχθηκε μόλις το 5% των προστίμων για τα πετρελαιοειδή)

09:55 - 19 Οκτ 2012 | Οικονομία
Μπορεί τα πρόστιμα που επεβλήθησαν στους "λαθρεμπόρους" πετρελαίου να ξεπερνούν τα 6,6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012, όμως τα εισπραχθέντα πρόστιμα φθάνουν μόλις στο ποσό των 387.336 ευρώ. Γεγονός που αποδεικνύει οτι τα κυκλώματα λαθρεμπορίας και παραεμπορίου, έχουν ισχυρή νομική κάλυψη, διαχειρίζονται πολύ έξυπνα της Δικονομία και τελικά δεν πληρώνουν πρόστιμα.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία είσπραξης των προστίμων αναφέρονται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος και Γιώργος Σταθάκης.

 

Όπως εξηγεί ο κ. Μαυραγάνης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας και Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας) οι καταλογιστικές πράξεις επιβολής πολλαπλών τελών και προστίμων προσβάλλονται με προσφυγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, οπότε αναστέλλεται η είσπραξη του 70% αυτών, μέχρι την έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης.

Βεβαίως, εδώ δεν εισπράχθηκε ούτε το υπόλοιπο 30% απο το σύνολο των προστίμων γεγονός που αποδεικνύει οτι δεν είναι μόνο τα νομικά κωλλύμματα το πρόβλημα.

 

Ταυτόχρονα, με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου, προκύπτει ότι φέτος και μέχρι 2.10.2012 επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν σε περιπτώσεις νοθείας στα καύσιμα. Να δούμε απο αυτά τι έχει εισπραχθεί...

Τελευταία τροποποίηση στις 10:27 - 19 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.