ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: «Παράθυρο» για διετή παράταση στην Ελλάδα από το CSU

11:02 - 19 Οκτ 2012 | Οικονομία
«Θα μπορούσε να συζητηθεί» το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, θεωρεί ο πρόεδρος του βαυαρικού CSU Χορστ Ζίχοφερ -κόμμα εταίρος στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση- με τον όρο να μην εγκαταλειφθεί η λιτότητα και η πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Τόσο ο ίδιος ο Ζίχοφερ όσο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του CSU έχουν χρησιμοποιήσει αρκετά σκληρή ρητορική για το ελληνικό θέμα. Το CSU, αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στη Βαυαρία, συμμετέχει ως τρίτος εταίρος στη γερμανική κυβέρνηση.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, περιμένουμε την έκθεση της τρόικας» ανέφερε την Παρασκευή ο Ζίχοφερ στο ραδιοφωνικό σταθμό Bayern2.

Σε ερώτηση για την στάση του CSU εάν τελικά η έκθεση της τρόικας εισηγείται επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, στην περίπτωση που αυτό συνεπάγεται περισσότερα κεφάλαια, ο Ζίχοφερ απάντηση: «Αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί, με τον όρο να είναι εγγυημένο ότι η ρίζα του προβλήματος, δηλαδή το ελληνικό χρέος, θα καταπολεμηθεί με μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.