ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράινχεμπαχ: Η ρευστότητα παραμένει κορυφαίο ζητούμενο

13:58 - 23 Οκτ 2012 | Οικονομία
Ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση του επικεφαλής της Task Force με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη

Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε ότι κεντρικό θέμα ήταν η ρευστότητα επισημαίνοντας ότι είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη λειτουργια της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κ. Ράιχενμπαχ πρόσθεσε ότι υπάρχει «πιεστικό πρόβλημα ρευστότητας» το οποίο συνιστά «εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα». Πρόσθεσε ότι η task force προσπαθεί να στηρίξει την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις, το ίδιο και ο κ. Χαν.

Ο Ράιχενμπαχ εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία με την ΕΤΕπ πολύ σύντομα ώστε να φτάσει χρήμα στην αγορά. Πρόσθεσε ότι ευελπιστεί να ξεκινήσουν και τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ ενώ είπε ότι υπάρχει πρόοδος και στα κεφάλαια κίνησης που διαχέονται μέσω του Jeremie.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα εισρεύσουν έως το τέλος του Γενάρη τα 600 εκατ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία με την ΕΤΕπ. Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι όσο δεν κλείνει η συμφωνία για τη δόση υπάρχει δυσπιστία ως προς το αν θα μπορέσει η Ελλάδα να… μείνει όρθια δίνοντας έτσι και μια δεύτερη ερμηνεία στα διάφορα τεχνικά προβλήματα που εμποδίζουν τις τελευταίες μέρες την έλευση του χρήματος.

Το ίδιο στέλεχος ερωτηθείς για την τύχη των 2 δισ. ευρώ κονδυλίων από προγράμματα επενδύσεων, τα οποία δεν έχουν εκταμιευθεί συμβάλλοντας έτσι στη συγκράτηση του ελλείμματος όπως καταγράφεται στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του Σεπτεμβρίου, είπε ότι το ποσό αυτό μπορεί να διατεθεί αλλά η τύχη του θα εξαρτηθεί από τις τρύπες του προϋπολογισμού.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 23 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.