ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DJ: Η Ευρωζώνη εξετάζει μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που λαμβάνει η Ελλάδα - Στο 0,8%

19:59 - 08 Νοε 2012 | Οικονομία
DJ: Η Ευρωζώνη εξετάζει μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που λαμβάνει η Ελλάδα - Στο 0,8%
Καινούργια σενάρια για απομείωση του ελληνικού χρέους με μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που λαμβάνει η χώρα αλλά και διπλασιασμό του χρόνου αποπληρωμής τους, εξετάζονται στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι φέρεται να προσανατολίζονται σε μείωση των επιτοκίων στo πρώτο πακέτο διάσωσης που έχει λάβει η Ελλάδα, κοντά στο 1%, από το 1,5% που διαμορφώνεται σήμερα.


Προς προκύπτει αυτό; Κατά τις πληροφορίες που διαρρέουν, οι Ευρωπαίοι εξετάζουν μείωση των ελληνικών επιτοκίων σε 0,8% πάνω από τη διαμόρφωση του Euribor.


Αν ληφθεί υπόψη πως σήμερα το 3μηνιαίο Euribor κυμαίνεται στο 0,194%, τότε αν σε αυτό προστεθεί το 0,8%, το αποτέλεσμα διαμορφώνεται στο 0,994%, ήτοι κοντά στο 1%.


Kατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι εξετάζουν ταυτόχρονα τον διπλασιασμό του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας έως και τα 30 έτη.


Οι ίδιες πηγές διαμηνύουν πως οι δύο συγκεκριμένες επιλογές που εξετάζονται έχουν στόχο τη σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.


Μάλιστα οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν πως στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει σχέδιο για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Κανείς δεν συζητά για haircut", σημειώνει η WSJ, επικαλούμενη τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:25 - 08 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.