ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζανιάς: Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης

13:28 - 09 Νοε 2012 | Οικονομία
Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής και πρώην υπουργός οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς.

Μιλώντας πριν από λίγο σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα, ο κ. Ζανιάς τόνισε ότι η πίεση καταστρέφει το οικονομικό κλίμα αν οι δανειστές και οι εταίροι μας υποστηρίζουν διαρκώς ότι οι Έλληνες δεν κάνουν τίποτα για την επίλυση της κρίσης χρέους.

«Είμαστε ήδη στα δύο τρίτα των στόχων που έχουν τεθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής παραθέτοντας τα δημοσιονομικά επιτεύγματα, όπως είπε, της χώρας μας τα τελευταία 2,5 χρόνια και προσθέτοντας ότι όλα αυτά πρέπει να τα λάβουν όλοι υπόψη τους ώστε να αλλάξει το κλίμα.

Αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη λήψη απόφασης για τη δόση, ο πρόεδρος της Εθνικής είπε ότι «υπάρχουν δύο θέματα στο πρόγραμμα που πρέπει να λυθούν και δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει τώρα ή αργότερα», αναφερόμενος στο χρηματοδοτικό κενό και στη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας πως παραμένουν οι δυσκολίες μεταξύ του ΔΝΤ και Ευρώπης για το πως αυτά θα αντιμετωπιστούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.