ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Με ανάπτυξη θα καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο

19:45 - 13 Νοε 2012 | Οικονομία
«Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν πάει χαμένες, πλησιάζουμε στο τέλος», δήλωσε σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας στην ευρωκοινοβούλιο, σημείωσε ότι η πιο σημαντική παράμετρος για να κριθεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος είναι η ανάπτυξη.

"Χωρίς τη δόση ο κίνδυνος ατυχήματος είναι πολύ υψηλός", προειδοποίησε στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, "οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος". Στις 20 Νοεμβρίου θα υπάρξει η οριστική απόφαση για τη δόση, πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συζητήσεις στο πλαίσιο του χθεσινού Eurogroup, ενώ παραδέχθηκε πως η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας εμφανίζει σαφή σημάδια βελτίωσης.

Κληθείς να σχολιάσει το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως "για τη βιωσιμότητα του χρέους η πιο σημαντική παράμετρος είναι η αύξηση του ΑΕΠ".

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ευθυγραμμιστεί με τις δεσμεύσεις της "σε ένα πολύ δύσκολο πολιτικό περιβάλλον".

Τόνισε ότι το έλλειμμα δεν έχει υποχωρήσει όσο θα έπρεπε κυρίως λόγω της ύφεσης. "Οι περισσότεροι στην τρόικα κάνουν λόγο για ελληνική αποτυχία στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ας είμαστε ειλικρινείς. Το μεγαλύτερο μέρος της αποτυχίας οφείλεται στα αντικυκλικά μέτρα που δημιούργησαν την ύφεση", δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.