ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup: Εκτός πραγματικότητας οι προβλέψεις για την ύφεση στην Ελλάδα

19:27 - 14 Νοε 2012 | Οικονομία
Citigroup: Εκτός πραγματικότητας οι προβλέψεις για την ύφεση στην Ελλάδα
Κατά 7,25% θα μειωθεί το ΑΕΠ το 2012

Για... αισιοδοξία στις προβλέψεις τους κατηγορεί τα στελέχη της Τρόικας η Citigroup, στη σημερινή της ανάλυση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας φέτος και το 2013.

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική, οι αναθεωρημένες προβλέψεις για την ανάπτυξη που μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα (η έκθεση της τρόικας και ο προϋπολογισμός προβλέπουν πτώση του ΑΕΠ κατά 6-6,5% το 2012), είναι πιθανόν, για μία ακόμη φορά, να είναι υπερβολικά αισιόδοξες. Την ίδια ωρα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για το γ΄ τρίμηνο του έτους για την εξέλιξη του ΑΕΠ επιβεβαίωσαν ότι η ύφεση επιδεινώθηκε περισσότερο στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών στην Ελλάδα.


Η εκτίμησή της είναι ότι οι μόλις πρόσφατα αναθεωρημένες επίσημες οικονομικές προβλέψεις είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθούν για άλλη μία φορά πάρα πολύ αισιόδοξες, αφού το πραγματικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 7,2% ετησίως στο γ΄ τρίμηνο και 6,3% στο β΄ τρίμηνο του έτους με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα δεν αναμένεται κάποια βελτίωση στην ελληνική οικονομία το δ΄ τρίμηνο λόγω της έλλειψης ρευστότητας. Έτσι, η Citigroup, εκτιμά ότι το ΑΕΠ να μειωθεί κατά τουλάχιστον 7,25% το 2012.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.