ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 40 δισ. ευρώ το «χάσμα» από ενδεχόμενη 2ετή παράταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Barclays

10:41 - 15 Νοε 2012 | Οικονομία
«Μόνο σε ενδεχόμενο ΟSI θα καταστεί βιώσιμο το χρέος» σύμφωνα με την Barclays Capital.

Tο κόστος της χορήγησης της διετούς επιμήκυνσης στην Ελλάδα είναι αντίστοιχο με το χρηματοδοτικό κενό εξαιτίας της χαμηλότερης από ό,τι προγραμματιζόταν, δημοσιονομικής ενοποίησης, εξηγεί η Barclays.


Όπως σημειώνουν οι αν αναλυτές της Barclays, αν υποθέσουμε ότι η επιμήκυνση ξεκινά το 2012, το συνολικό κόστος για την περίοδο 2012-2016 θα ανέλθει στα 18,2 δις. ευρώ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το συνολικό κόστος χρηματοδότησης, θα φτάσει τα 40 δις. ευρώ.


Αναλυτικά, το ποσό των 20 δις. ευρώ αφορά τη δημοσιονομική επέκταση, 10 δις. ευρώ προκύπτουν από την καθυστέρηση της πρόσβασης στις αγορές, άλλα 10 δις. ευρώ από την αναθεώρηση των στόχων για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις την περίοδο 2012-2016.
Η αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων προοπτικών για την ανάπτυξη, ενδεχομένως δεν είναι αρκετή για να αποκατασταθεί η φερεγγυότητα του δείκτη χρέους/ΑΕΠ, σημειώνει η Barclays.


Η Ελλάδα θα απαιτήσει κάποια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα, ώστε να μειωθεί το χρέος σε αποδεκτά επίπεδα μεσοπρόθεσμα. Η Barclays δεν εκτιμά ότι ένα νέο PSI βρίσκεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, καθώς θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί, είναι πιο περίπλοκο από το OSI ή το PSI 1.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.