ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πανέτοιμη" η Ελλάδα εν όψει Eurogroup- δεν δεχεται κούρεμα ο Σόιμπλε

01:24 - 19 Νοε 2012 | Οικονομία
"Πανέτοιμη" η Ελλάδα εν όψει Eurogroup- δεν δεχεται κούρεμα ο Σόιμπλε
Η κυβέρνηση "έκλεισε" όλες τις εκκρεμότητες και είναι "πανέτοιμη". Άνοιξε εκτάκτως το Εθνικό Τυπογραφείο.

Μαραθώνιο συναντήσεων είχε από το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν διευκρινίσεις στο πολυνομοσχέδιο. Οι υπογραφές των υπουργών στις πράξεις νομοθετικού περιερχομένου μπήκαν τελικά το βράδυ της Κυριακής, ύστερα από σύσκεψη 12 ωρών.

 

Ο πρωθυπουργός ήθελε με αυτές τις συναντήσεις να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την Τρίτη στο κρίσιμο Eurogroup, όπου και αναμένονται ουσιαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα. Εξερχόμενος από το συνάντηση ο κ. Στουρνάρας δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση είναι "πανέτοιμη" για το Eurogroup της Τρίτης και πρόσθεσε ότι "όλες οι εκκρεμότητες έχουν κλείσει, καθώς ολοκληρώθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στο δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου, ενώ τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη πράξη, με την οποία θα ρυθμίζονται λεπτομέρειες αναφορικά με μέτρα του πολυνομοσχεδίου. Στη δεύτερη αυτή πράξη, ενδέχεται να ενταχθεί και η ρύθμιση για τις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής".

 

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου επίσης που προώθησε ο Χρήστος Σταϊκούρας θα υπάρξει μηχανισμός, που θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή υπουργεία, φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ έτσι ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις από τους προϋπολογισμούς τους.

 

Μάλιστα, η  κυβέρνηση προκειμένου να προλάβει, άνοιξε κατ' εξαίρεση την Κυριακή το Εθνικό Τυπογραφείο για να τυπωθούν και δημοσιευθούν τη Δευτέρα το πρωί οι δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις που αποτελούν μέρος των προαπαιτούμενων.

 

Στο μεταξύ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, δήλωσε στον κυριακάτικο γερμανικό Τύπο οτι δεν δέχεται νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Υπογράμμισε όμως οτι την Τρίτη στο Eurogroup θα βρεθεί λύση και οτι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ψηφίσει αλλά ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί.

Ο κ. Σόιμπλε είπε χαρακτηριστικά οτι ακόμη και αν δοθούν στην Ελλάδα όλα τα χρήματα του κόσμου, αν δεν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις είναι χαμένη.

Τελευταία τροποποίηση στις 04:53 - 19 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.