ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P: Υποβάθμισε τρεις ισπανικές τράπεζες

13:40 - 23 Νοε 2012 | Οικονομία
Εντείνονται οι πιέσεις στην ισπανική οικονομία

Ο οίκος Standard and Poor's υποβάθμισε τρεις ισπανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων τις Ibercaja και Bankinter, και διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές για όλες τις ισπανικές τράπεζες που αξιολογεί, γεγονός που σημαίνει ότι το επόμενο βήμα της είναι πιθανώς να υποβαθμίσει παρά να αναβαθμίσει κάποια τράπεζα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επιδείνωση της αξιολόγησης του κρατικού χρέους, όπως αποτυπώνεται σε διάφορες υποβαθμίσεις το προηγούμενο έτος, είναι ένας βασικός δείκτης περαιτέρω πιέσεων στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και το δημόσιο τομέα.

«Πλέον έχουμε μια πιο αρνητική εικόνα για τα οικονομικά ρίσκα που αντιμετωπίζουν οι ισπανικές τράπεζες, και αναμένουμε ότι το πιστωτικό ρίσκο θα αυξηθεί. Η επιδείνωση των συνθηκών για το κράτος θα εξαρτηθεί σημαντικά από το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ισπανία», ανέφερε η S&P.

Επίσης τόνισε ότι η στήριξη στις ισπανικές τράπεζες από την ΕΚΤ «διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα». Τώρα, αυτό αποτυπώνεται πιο καθαρά στις αξιολογήσεις των τραπεζών», δήλωσε.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.