ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζιδάκης: Η Ελλάδα εισήλθε σε «νέα ελπιδοφόρα εποχή»

10:07 - 29 Νοε 2012 | Οικονομία
«Η χώρα μας εισήλθε σε μια νέα, ελπιδοφόρα εποχή», δήλωσε από τις ΗΠΑ ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης συμμετέχοντας σε εκδήλωση στο «Harvard Club» της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου της Capital Link, με τίτλο «Οικοδομώντας μια νέα Ελλάδα», αναφέρθηκε στη "σημαντική συμβολή" των απανταχού ομογενών και στη στήριξη που προσφέρουν στον τόπο καταγωγής τους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα δεν είναι χαμένη υπόθεση και αυτό απέδειξε ο ελληνικός λαός με τις μεγάλες θυσίες του. Τώρα, ήρθε η ώρα της ελπίδας και της ανάπτυξης», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις διαρθρωτικές αλλαγές και στο νομοθετικό πλαίσιο για επενδύσεις, υπογραμμίζοντας τη διαδικασία ταχείας αδειοδότησης, το λεγόμενο "fast track", που διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές με τη γρήγορη έκδοση των απαιτούμενων αδειών. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής, στην προώθηση επενδυτικών συνεργασιών και ευκαιριών ανάπτυξης. Τέλος, υπογράμμισε ότι «η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, απονεμήθηκε το «Capital Link Leadership Award» για το 2012 στον Ελληνοαυστραλό Ανδρέα Λιβέρη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Dow Chemical Company, για τον ηγετικό του ρόλο ως ιδρυτικό μέλος της "Ελληνικής Πρωτοβουλίας" (Hellenic Initiative). Ο κ. Λιβέρης, με μια συγκινητική ομιλία, γεμάτη περηφάνια για τις εθνικές και πολιτιστικές του καταβολές, ανέπτυξε τους σκοπούς του "Hellenic Initiative", που δημιούργησε μαζί με τέσσερις άλλους διακεκριμένους επιχειρηματίες και με σκοπό τη στήριξη της Ελλάδας και τη βελτίωση της εικόνας της σε διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι "το "Hellenic Initiative" είναι ένας παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός φορέας, του οποίου το όραμα, μέσα από τη γενναιοδωρία της Ελληνικής Διασποράς και Φιλελληνικής Κοινότητας, έχει σκοπό να προσφέρει ουσιαστική ενθάρρυνση και οικονομική ενίσχυση για τη διατήρηση οργανώσεων και προγραμμάτων, καθώς και να εμπνεύσει την επιχειρηματική ανάπτυξη που θα επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη ευημερία του ελληνικού έθνους".

Ο κ. Λιβέρης, προσκάλεσε τους απόδημους Έλληνες και τους φιλέλληνες να χρησιμοποιήσουν όλες τις ικανότητες και δυνατότητές τους για να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό και κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κάνοντας παραλληλισμό μεταξύ της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα και της Μεγάλης Ύφεσης του παρελθόντος στην Αμερική, τόνισε την ανάγκη «να επιτευχθεί ταυτόχρονα: ανακούφιση, ανάκαμψη και μεταρρύθμιση, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα στη χώρα».

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος απένειμε το βραβείο στον κ. Λιβέρη. Tην εκδήλωση συντόνισε η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος του CBS, Αλέξις Χριστοφόρου, ενώ ο διευθύνων εταίρος Ελλάδας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Ernst & Young, Πάνος Παπάζογλου, παρουσίασε τους επίσημους, από ΗΠΑ και Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.