ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Παρασκευή αποφασίζουν οι ελληνικές τράπεζες για την επαναγορά

15:14 - 05 Δεκ 2012 | Οικονομία
Την Παρασκευή αποφασίζουν οι ελληνικές τράπεζες για την επαναγορά
Την Παρασκευή θα αποφασίσουν οι ελληνικές τράπεζες εάν θα συμμετάσχουν στην επαναγορά ομολόγων που θεωρείται κρίσιμη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, είπαν την Τετάρτη στο Reuters δύο τραπεζικές πηγές.

  Οι ελληνικές τράπεζες, που σύμφωνα με εκτιμήσεις διακρατούν ομόλογα αξίας 17 δις ευρώ από τα 63 δις χρέους που δυνητικά θα μπορούσαν να επαναγοραστούν, αναμένεται να συμμετάσχουν, καθώς εξαρτώνται από τα κεφάλαια διάσωσης που θα λάβει η Αθήνα μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας.


   "Τα διοικητικά συμβούλια όλων των τραπεζών θα συνεδριάσουν την Παρασκευή", είπε στο Reuters υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ ο προγραμματισμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από δεύτερο στέλεχος. Και οι δύο αξιωματούχοι αρνήθηκαν να πουν εάν οι τράπεζες θα συμμετάσχουν.


   Η κυβέρνηση θα δέχεται προσφορές έως την Παρασκευή. Την Πέμπτη, οι Έλληνες τραπεζίτες θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για να συζητήσουν το σχέδιο της επαναγοράς. Την περασμένη εβδομάδα ο Στουρνάρας χαρακτήρισε τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών "πατριωτικό καθήκον"

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 05 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.